Serdecznie zapraszamy uczniów do korzystania ze szkolnej stołówki.
Urozmaicone menu i dwudaniowe obiady zaspokoją apetyty nawet największych głodomorów.
Stołówka szkolna czynna jest w godzinach: 11:00 - 13:40
Przerwy obiadowe:
11:10 - 11:25 i 12:10 - 12:25 (klasy I-III),
12:25 - 12:40 i 13:25 - 13:40 (klasy IV-VIII).
Harmonogram korzystania ze stołówki szkolnej
Link do systemu elektronicznego obsługującego płatności za stołówkę - https://www.mobiportal.pl/#/
WYSOKOŚĆ OPŁAT ZA POSIŁKI W STOŁÓWCE SZKOLNEJ
opłata za jeden posiłek dla ucznia – 6,50 zł.
DANE DO PŁATNOŚCI PRZELEWEM
Bank PKO BP, nr konta: 07 1020 3974 0000 5902 0178 2788
Szkoła Podstawowa nr 11
ul. Kochanowskiego 11
09-402 Płock
W tytule wpłaty proszę wpisać: imię i nazwisko dziecka, klasa, miesiąc, za który dokonywana jest wpłata (np. Adam Abacki, 1d, styczeń 2019).
WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI
Płatności za obiady regulowane będą wyłącznie w formie przelewów do 15. dnia miesiąca za miesiąc poprzedni (np. należność za styczeń należy uregulować do 15. lutego). W przypadku wpłat po terminie będą naliczane odsetki karne.
REZYGNACJA Z POSIŁKU
- Informację o nieobecności na obiedzie Świadczeniobiorca zgłasza osobiście lub telefonicznie u intendenta Szkoły (tel. 24 364 77 86), nie później niż w pierwszym dniu absencji do godz. 8:00.
- Jeżeli Świadczeniobiorca nie zgłosi terminowo nieobecności, odpłatność za posiłki będzie pobierana.
- W przypadku zgłoszonej nieobecności ucznia lub pracownika uprawnionego do korzystania z posiłku w stołówce szkolnej odliczeniu podlega dzienna wysokość opłaty za korzystanie z posiłku w stołówce za każdy zgłoszony dzień nieobecności.
- W innych przypadkach naliczona opłata za niewykorzystany obiad nie podlega zwrotowi.
- Świadczeniobiorca nie ma możliwości otrzymania obiadu na wynos.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Załącznik II do ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (...)
- Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
- Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
- Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami;
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l;
- Łubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
KUCHNIE ŚWIATA
"Kuchnie świata" to cykliczne spotkania dla uczniów korzystających ze szkolnej stołówki, podczas których serwowane są potrawy z różnych stron świata. Pomysłodawcą spotkań jest Szef szkolnej kuchni - Pan Tomasz Mrówczyński.
Kuchnie świata to zarówno bogactwo aromatów, różnorodność potraw, jak też intensywność doznań smakowych. Korzystanie z kuchni innych narodowości rozbudza naszą kulinarną kreatywność, bowiem każdy region świata ma do zaproponowania coś innego.