Serdecznie zapraszamy uczniów do korzystania ze szkolnej stołówki.
Urozmaicone menu i dwudaniowe obiady zaspokoją apetyty nawet największych głodomorów.
Stołówka szkolna czynna jest w godzinach: 11.30 - 13.45
Przerwy obiadowe: 11.30 - 11.45; 12.30 - 12.45; 13.30 - 13.45
Harmonogram korzystania ze stołówki szkolnej
Link do systemu elektronicznego obsługującego płatności za stołówkę - https://stolowki.wizja.net/logowanie
WYSOKOŚĆ OPŁAT ZA POSIŁKI W STOŁÓWCE SZKOLNEJ
opłata za jeden posiłek dla ucznia – 5 zł.
DANE DO PŁATNOŚCI PRZELEWEM
Bank PKO BP, nr konta: 07 1020 3974 0000 5902 0178 2788
Szkoła Podstawowa nr 11
ul. Kochanowskiego 11
09-402 Płock
W tytule wpłaty proszę wpisać: imię i nazwisko dziecka, klasa, miesiąc, za który dokonywana jest wpłata (np. Adam Abacki, 1d, styczeń 2017).
WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI
Od stycznia 2017 r. płatności za obiady regulowane będą wyłącznie w formie przelewów do 15–go dnia miesiąca za miesiąc poprzedni (np. należność za styczeń należy uregulować do 15-go lutego). W przypadku wpłat po terminie będą naliczane odsetki karne.
REZYGNACJA Z POSIŁKU
- W przypadku planowanej rezygnacji z posiłków Świadczeniobiorca zgłasza to osobiście lub telefonicznie u intendenta Szkoły tel. 24 364 77 86, nie później niż w pierwszym dniu nieobecności do godz. 8:00. Mimo nieobecności Świadczeniobiorcy na posiłkach, bez wcześniejszego zgłoszenia, odpłatność za posiłki będzie pobierana.
- Świadczeniobiorca ma prawo rozwiązać umowę powiadamiając intendenta Szkoły na piśmie co najmniej 30 dni przed planowanym rozwiązaniem umowy.
- Dyrektor Szkoły może odstąpić od umowy w każdym czasie w przypadku naruszenia przez Świadczeniobiorcę zapisów zawartych w niniejszej umowie lub braku opłaty za 1 miesiąc za skonsumowane posiłki.
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Załącznik II do ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (...)
- Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami;
- Skorupiaki i produkty pochodne;
- Jaja i produkty pochodne;
- Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
- Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
- Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
- Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
- Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami;
- Seler i produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l;
- Łubin i produkty pochodne;
- Mięczaki i produkty pochodne.
KUCHNIE ŚWIATA
"Kuchnie świata" to cykliczne spotkania dla uczniów korzystających ze szkolnej stołówki, podczas których serwowane są potrawy z różnych stron świata. Pomysłodawcą spotkań jest Szef szkolnej kuchni - Pan Tomasz Mrówczyński.
Kuchnie świata to zarówno bogactwo aromatów, różnorodność potraw, jak też intensywność doznań smakowych. Korzystanie z kuchni innych narodowości rozbudza naszą kulinarną kreatywność, bowiem każdy region świata ma do zaproponowania coś innego.
Plan spotkań w roku szkolnym 2017/2018:
- październik – Francja (24.10),
- listopad – Polska (10.11),
- grudzień – Norwegia (19.12),
- styczeń – Chiny (11.01),
- luty – Ukraina (27.02),
- marzec – Hiszpania (20.03),
- kwiecień – Rosja (24.04),
- maj – Grecja (29.05),
- czerwiec – Anglia (19.06).